rust en inspiratie

Kriskrachtige inspiratie in mijn blog

Blogs en nieuws van Krista

Krachtige inspiratie voor een gezonde leefstijl... dat gaat zeker niet alleen over gezond eten en voldoende bewegen! Leefstijl is een mooi containerbegrip, waar van alles in past. Dat komt dus mooi uit. Ik schrijf en praat er graag over, om jou op die manier te inspireren, motiveren en activeren. Nog meer inspiratie? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief of volg me op Instagram en Pinterest. Natuurlijk kun je me ook een verzoek sturen om met je te connecten op LinkedIn.

Je hoeft niet steeds weer zelf het wiel uit te vinden. Ook jij hebt af en toe een bemoedigend klopje op je schouder nodig. Dat is precies wat ik met mijn krachtige inspiratie wil bereiken. Interesse? Schrijf je hier in en de inspiratie ploft binnenkort in je mailbox!!!

relax en raak inspired
eerste coöperatie leefstijlcoaches

In dit blog vertel ik over het hoe en wat van het opstarten van een Coöperatie voor Leefstijlcoaches; Coöperatie Leefstijlcoaching Midden- en Zuid Kennemerland.

springende vrouw

Vitaliteit wordt bepaald door energie, motivatie en veerkracht. Vaak wordt vitaliteit beschreven als de mate waarin je energie en levenskracht hebt en gekoppeld aan werken en de mate waarin je je verbonden voelt aan je werk en collega’s. Maar wat doe je nu als je energie beperkt wordt door een (chronische) ziekte of aandoening?

meer-slapen-meer-energie-betere-leefstijl

Ik had me ruim een half jaar geleden voorgenomen om eerder te gaan slapen. Ik sliep al een tijdje wat minder goed en merkte dat ik daardoor vermoeid raakte... maar nu een half jaar later moet ik concluderen dat dat een mooi voornemen was... wat maakt t zo moeilijk om dat nieuwe gedrag vol te houden?

workout at home

Rugklachten, arm- en schouderklachten, afname van kracht en conditie en bewegingsarmoede. Tijdens en na de intelligente lock down tijdens de eerste corona golf bleek dat het vele thuiswerken tot veel verschillende fysieke klachten heeft geleid. Ik ga je inspireren om deze tweede corona golf, en daarmee het thuiswerken, veilig én krachtig te doorstaan.

Foto door Maël BALLAND via Pexels

Je leefstijl is van veel factoren afhankelijk. Om gezond te leven is ook de omgeving waarin je leeft super belangrijk.

Foto door Kaboompics .com via Pexels

Ik werd geraakt door het antwoord van één van mijn klanten op de vraag: "wat neem je mee uit eerdere pogingen om af te vallen?". Haar antwoord "Je mag steeds opnieuw beginnen" dekt zo mooi de lading van positieve gezondheid en dat veranderen nu eenmaal alleen lukt als ja af en toe "valt" en weer "opstaat".

barbecue vuurtje

De zomer periode gaat beginnen. Tijd om af te spreken met familie en vrienden. Samen eten en drinken...gaat dat voor jou ook samen met je voornemen om je overtollige kilo's weer snel kwijt te raken en bikini proof de zomer door te komen? Hier mijn plan van aanpak om wel te slagen in je voornemen om af te vallen én te genieten van het samenzijn met vrienden en familie.

voetstappen op het strand

Hoe het kennen van jouw dwingende noodzaak, GROW, wilskracht, terugval en succeservaring , jou kunnen ondersteunen in het zetten van jouw eerste stap op weg naar de door jouw gewenste leefstijl verandering.

kriskracht leefstijlcoaching - duurzame gedagsverandering om gezond fit en oud te worden is moeilijk

Wat is er eigenlijk voor nodig om van een goed voornemen tot een veranderd gedrag te komen? Wanneer is een goed voornemen niet alleen een voornemen, maar lukt het ook om nieuwe gedrag te blijven volhouden, totdat dat een gewoonte is geworden…