Wat mijn klanten je kunnen vertellen over mij

Toen vanuit Dunamare het aanbod kwam voor gesprekken met een vitaliteitscoach, heb ik mij hiervoor aangemeld. Krista nam direct contact op. De eerste afspraak was snel gepland.

Ik had behoefte aan coaching, omdat het op het werk hectisch was (verhuizing naar een nieuw pand, opnieuw opstarten na corona) en in ons gezin ook grote veranderingen stonden te gebeuren. Ook ben ik betrokken bij de lokale politiek, waar met de aanstaande verkiezingen ook een drukke tijd op komst is.

Al met al een mix van leuke, spannende, en ook moeilijke zaken. Ik had het idee dat ik moest oppassen om niet overwerkt te raken.

Door de coaching van Krista heb ik een aantal zaken kunnen ontrafelen en heb ik goed in beeld gekregen waar ik invloed op heb en waar niet.

Ook heb ik inzicht gekregen in mijn manier van reageren op het gedrag van anderen en de achtergrond van mijn reactie. Ik kan nu beter een situatie van wat meer afstand bekijken, en dit geeft mij rust.

De coaching is op het juiste moment heel waardevol geweest en heeft preventief gewerkt. Ik ben niet uitgevallen door teveel stress en heb goed gelet op de balans tussen inspanning en ontspanning. Ook heeft het mij meer vertrouwen gegeven in mijn eigen kunnen en functioneren.

Deze coaching zou ik zeker aanraden aan collega’s en iedereen die in een drukke of stressvolle periode behoefte heeft aan een klankbord, aan iemand die met jou samen bekijkt waardoor de spanning ontstaat en die je op het spoor zet om zelf ervoor te zorgen dat je goed met deze spanning kunt omgaan en vitaal blijft.

Dank je Krista voor je deskundige, prettige en leuke coaching'.

rugzak op weg naar de volgende bestemming

Het verhaal van Willem

We hebben precies één sessie nodig gehad om erachter te komen dat mijn manier van leven eigenlijk bestond uit excessen. Alles wat ik deed was to much. Als ik ging sporten, ging deze jongen dus prompt van nul keer in de week naar 6a 7 keer hardlopen. Wat resulteerde in het lopen van halve en later zelfs hele marathons. Maar als ik dan besloot om minder te lopen, stopte ik ook abrupt met bewegen, en stortte ik mij direct in het bourgondisch leven. Dus als ik ging eten en of drinken ging ik ook hierin los. Het jojo-effect sloeg gigantisch toe. Krista heeft mij zover gekregen dat ik met allemaal handige tips en trucks ging opletten op mijn voeding. Dit hielp mij enorm om de motivatie terug te krijgen. 

Lees verder

Het verhaal van Mw. P.

Het was verhelderend om te zien hoe kleine aanpassingen (b.v. geen muntjes in de auto / geen boodschappen doen na de wandeling i.v.m. trek) al een behoorlijk verschil kunnen maken.

Niet te grote stappen willen zetten maar rustig opbouwen (b.v. wandelen).

Niet alleen op wilskracht en doorzettingsvermogen maar ook handvatten zoeken die steun kunnen geven op moeilijke momenten (b.v. soep om 17.00 om “borreltijd” te vermijden).

Lees meer

gezond fruit

Dit zeggen onze klanten

verhelderend
Mw. P
Coachee

Ten eerste hielp je hulp en aandacht om weer enthousiast te worden over verbeteringen en veranderingen van (ingeslopen) ongezonde gewoontes. Een overzicht van (mijn) sterke en zwakke kanten is heel behulpzaam voor proberen te vermijden van valkuilen etc. Ook het in kaart brengen van sociale netwerken was zinvol: mag wel een beetje aan gewerkt worden :-)!

Het was verhelderend om te zien hoe kleine aanpassingen (b.v. geen muntjes in de auto / geen boodschappen doen na de wandeling i.v.m. trek) al een behoorlijk verschil kunnen maken. Niet te grote stappen willen zetten maar rustig opbouwen (b.v. wandelen). Niet alleen op wilskracht en doorzettingsvermogen maar ook handvatten zoeken die steun kunnen geven op moeilijke momenten (b.v. soep om 17.00 om “borreltijd” te vermijden).

Eetpatroon aanpassen: meer vezels, minder grote porties, niet te veel vette dingen zoals kaas, vlees). Proberen 3x per dag te eten. Niet meer kha maar mediterraan omdat dat makkelijker vol te houden is en geen voedsel groepen uitsluit. Rond 09.00 opstaan en op de dag rustmomenten (mindfulness/meditatie etc.) inplannen!

lampje sfeer
Willem Grapendaal
Volgde een individueel programma van 8 sessies om zijn leefstijl te veranderen

Na een intakegesprek, wat bijzonder prettig verliep, is Krista met mij aan de gang gegaan. We hebben precies één sessie nodig gehad om erachter te komen dat mijn manier van leven eigenlijk bestond uit excessen. Alles wat ik deed was too much. Als ik ging sporten, ging deze jongen dus prompt van nul keer in de week naar 6 a 7 keer hardlopen. Wat resulteerde in het lopen van halve en later zelfs hele marathons. Maar als ik dan besloot om minder te lopen, stopte ik ook abrupt met bewegen, en stortte ik mij direct in het bourgondisch leven. Dus als ik ging eten en of drinken ging ik ook hierin los. Het jojo-effect sloeg gigantisch toe. Krista heeft mij zover gekregen dat ik met allemaal handige tips en trucks ging opletten op mijn voeding. Dit hielp mij enorm om de motivatie terug te krijgen. 

Lees verder

Pillen
Ger
Coachee

...de gesprekken die volgden hebben mij eigenlijk direct op andere gedachten gebracht hoe om te gaan met de verleidingen "eten en drinken". Ook mijn wensen om mijn kinderen te kunnen blijven helpen  en kleinkinderen groot te zien worden, hebben wij besproken en dat heeft mij er toe aangezet om de adviezen van Krista op te volgen. Stap voor stap probleem zaken benoemd en aangepakt. Zoals het lekker vet eten en veel zaken tussendoor nuttigen. 

Tevens ook de geestelijke problemen die ik had na mijn infarct, het niet meer zijn als voor dat infarct. Bewegen was ook een probleem. Sporten heb ik nooit gedaan, maar na het stoppen met de cholesterol medicatie ben ik gaan wandelen en dat helpt ook erg goed.

Natuurlijk zijn in de tijd dat de gespreken plaats vonden heel veel zaken aan de orde geweest welke mij tot inzicht hebben gebracht dat het anders moet. Het is niet altijd makkelijk om over je eigen problemen met een ander te praten. Maar Krista heeft mij laten zien dat het best kan als je er voor open staat,  dat is haar erg goed gelukt.

Ik zal zeker Krista en Leefstijl coaching aanbevelen bij mensen die ook  met dezelfde problematiek worstelen.

Erica Bastiaans
Erica Bastiaans
Docent ISK Haarlem, Dunamare onderwijsgroep

Toen vanuit Dunamare het aanbod kwam voor gesprekken met een vitaliteitscoach, heb ik mij hiervoor aangemeld. Krista nam direct contact op. De eerste afspraak was snel gepland.

Ik had behoefte aan coaching, omdat het op het werk hectisch was (verhuizing naar een nieuw pand, opnieuw opstarten na corona) en in ons gezin ook grote veranderingen stonden te gebeuren. Ook ben ik betrokken bij de lokale politiek, waar met de aanstaande verkiezingen ook een drukke tijd op komst is.

Al met al een mix van leuke, spannende, en ook moeilijke zaken. Ik had het idee dat ik moest oppassen om niet overwerkt te raken.

Door de coaching van Krista heb ik een aantal zaken kunnen ontrafelen en heb ik goed in beeld gekregen waar ik invloed op heb en waar niet.

Ook heb ik inzicht gekregen in mijn manier van reageren op het gedrag van anderen en de achtergrond van mijn reactie. Ik kan nu beter een situatie van wat meer afstand bekijken, en dit geeft mij rust.

De coaching is op het juiste moment heel waardevol geweest en heeft preventief gewerkt. Ik ben niet uitgevallen door teveel stress en heb goed gelet op de balans tussen inspanning en ontspanning. Ook heeft het mij meer vertrouwen gegeven in mijn eigen kunnen en functioneren.

Deze coaching zou ik zeker aanraden aan collega’s en iedereen die in een drukke of stressvolle periode behoefte heeft aan een klankbord, aan iemand die met jou samen bekijkt waardoor de spanning ontstaat en die je op het spoor zet om zelf ervoor te zorgen dat je goed met deze spanning kunt omgaan en vitaal blijft.

Dank je Krista voor je deskundige, prettige en leuke coaching'.