barbecue vuurtje
/Krista Hoogink, Leefstijlcoach

Volgende week gaat de zomervakantie beginnen. Heerlijk vakantie vieren en even los zijn van alle uitdagingen van de afgelopen maanden. Hoe ziet dat er voor jou uit? Op reis in Europa? Of ga je ons eigen land herontdekken? Klusjes doen in huis? Barbecuetje aan in de tuin en afspreken met vrienden in het park of aan het water? Klinkt eigenlijk allemaal goed én zoals vakantie bedoeld is, in mijn optiek.

Genieten van het weer samen kunnen zijn met je vrienden en familie zijn juist nu super belangrijk om weer in balans te komen na deze periode van thuis zitten, stress, spanning en onzekerheid.

Gaat dat samenzijn altijd gepaard met veel eten en drinken? En heb je daar dan wel zo je twijfels bij? Ik ook. Het is niet voor niets dat in de afgelopen maanden niet alleen het woord coronacrisis is ontstaan, maar ook coronakilo’s… En die toename van het gewicht wordt, als we daar maar gewoon aan voorbijgaan, een grote bedreiging voor de gezondheid van vele onder ons. Niet alleen omdat overgewicht een groter risico op ernstiger complicaties geeft,  in het geval je besmet raakt. Nee, juist ook omdat overgewicht tot ernstige andere ziektes en aandoeningen leidt.

Hoe dan toch te genieten van het samen vakantie vieren, maar verdere toename van je gewicht te voorkomen?

Ik denk dat dit plan je kan helpen:

1. Zet je voornemen of plan op papier. Maak er een Als…dan… plan van. Denk niet groot, begin klein.

2. Bedenk welke familieleden en vrienden je ‘helpers’ zijn en wie je saboteurs kunnen zijn.

3. Bedenk alle valkuilen en beren op de weg die je maar kunt bedenken. Bedenk voor alle beren en valkuilen een alternatief dat jou wél helpt in jouw plan om niet verder aan te komen…

De sleutel tot succes is dus van te voren nadenken over waar je wel voor kiest en wat je gaat vermijden. Maak het jezelf vooral niet te moeilijk en bedenk dat wilskracht je een eind kan brengen, maar dat die niet onuitputtelijk is. Dus vertrouw op je plan en je zelf bedachte aanpak in jouw strijd tegen verdere groei van overgewicht.

Wil je dat ik met je meedenk in het maken van je plannen? Of heb je een vraag over wilskracht, valkuilen en beren op de weg? Ik help je graag op weg. Boek een krachtige inspiratie sessie en maak kennis met de veranderkracht van Kriskracht.