long covid informatieavond

Long Covid , wat nu....

Dit is  de officiële defoinitie van de WHO : “Post-COVID-19 komt voor bij personen die een vermoedelijke of een bevestigde SARS-CoV-2-infectie opliepen, meestal ontstaan de symptomen drie maanden na de besmetting en kunnen tenminste twee maanden aanhouden. De betreffende symptomen kunnen niet verklaard worden door een alternatieve diagnose. Veel voorkomende symptomen zijn vermoeidheid, kortademigheid en cognitieve stoornissen, al betreft het ook andere klachten die een grote impact hebben op het dagelijks functioneren. De symptomen kunnen zowel nieuw optreden na het herstel van een acute COVID-19, of blijven aanhouden. De symptomen kunnen in de loop van de tijd fluctueren of verminderen.”

Ik ga op dinsdagavond 23  november, samen met Christiaan, Joyce en Isabelle , uitleggen over en praktische invulling geven aan het herstel van Long Covid. Hoe doe je dat dan en wat kun je zelf doen!

Christiaan is sportarts bij  de Sport- en Beweegkliniek in Haarlem (Kennemersportcentrum) en test en adviseert patiënten over de klachten die zij hebben tgv een covid-19 infectie.
Joyce is ervaringsdeskundig, buurtsportcoach bij Team Sportservice Kennemerland en de eerste long covid cliënt die ik begeleid heb ik haar herstel, lang voordat duidelijk werd dat Long Covid bestaat...
Isabelle is mijn collega bij Sport Medisch Centrum IJmond, te Beverwijk. Samen hebben we zo'n 80 patiënten behandeld in het afgelopen jaar die te maken hebben (gehad) met de gevolgen van een infectie met Covid-19.

Meer weten ? 

Hier kun je onze flyer downloaden