pilot leefstijl en sport 2023 Haarlem

Pilot Leefstijl en Sport

Doe mee met de pilot Leefstijl en Sport

In januari en maart starten twee groepen voor de nieuwe pilot Leefstijl en Sport. Daarbij volg je niet alleen het leefstijlprogramma CooL, je gaat daarnaast ook leuke beweegactiviteiten doen met jouw groep. Heb jij overgewicht en wil je graag meer bewegen? Meld je dan nu aan!

Wat is het CooL-programma?
Coaching op Leefstijl (CooL) is een programma waarmee je een gezonde leefstijl aanleert en werkt aan blijvend gewichtsverlies en een betere kwaliteit van leven. Zelfs al bij gering gewichtsverlies is de gezondheidswinst aanzienlijk: je krijgt meer energie, slaapt beter, hoeft minder medicatie te gebruiken en zit lekkerder in je vel. Het wordt volledig vergoed door je zorgverzekeraar en het gaat niet van je eigen risico af. Je hebt alleen een verwijzing van je huisarts nodig.

Wat gaan we doen?
In de eerste fase van het CooL-programma vul je een extra vragenlijst voor de beweegmakelaar. Ook checken we rekening met blessures moeten houden. Daarna gaan we vier keer een leuke beweegactiviteit doen met jouw eigen CooL-groep. Dat kan variëren van sport en spel, fitwalk tot pickle ball. Je hebt een extra gesprek met jouw beweegmakelaar waarbij jullie samen kijken welke beweegactiviteit of sport goed bij jou past. Daarbij kijken we naar het gehele aanbod in Haarlem en omgeving.

Voor wie?
Heb je overgewicht (BM>25) en daarbij een verhoogde kans op:
- diabetes type 2 (suikerziekte)
- hart- en vaatziekten (zoals een hoge bloeddruk of hoog cholesterol)
- apneu
- artrose
-een buikomtrek van meer dan 102 cm (mannen) of meer dan 88 cm (vrouwen)

Of heb je obesitas (BMI >30)?
Ben je ouder dan 18 jaar en ben je gemotiveerd om aan je leefstijl te werken? Meld je dan nu aan voor een van de volgende groepen.

Schalkwijk

Leefstijlcoach: Eva Cornet
Startdatum: 30 januari 2023
Locatie: Wijkcentrum de Wereld, Laan van Berlijn 1
Tijd: 9.00 – 10.30 uur
Aanmelden / informatie: eva@fitmeteva.nl / 06 43 54 69 81

Haarlem Noord

Leefstijlcoach: Krista Hoogink
Startdatum: 20 maart 2023
Locatie: Het Verhalenhuis, van Egmondstraat 7
Tijd: 17.00- 18.30 uur
Aanmelden / informatie: cool@kriskracht.nl   / 06 19 55 08 92

Samenwerking
De piot Leefstijl en Sport is een samenwerking tussen Gemeente Haarlem, de GGD, Sport Support, Kriskracht en Fit met Eva.