Het verhaal van Willem Grapendaal, cliënt

We hebben precies één sessie nodig gehad om erachter te komen dat mijn manier van leven eigenlijk bestond uit excessen. Alles wat ik deed was to much. Als ik ging sporten, ging deze jongen dus prompt van nul keer in de week naar 6a 7 keer hardlopen. Wat resulteerde in het lopen van halve en later zelfs hele marathons. Maar als ik dan besloot om minder te lopen, stopte ik ook abrupt met bewegen, en stortte ik mij direct in het bourgondisch leven. Dus als ik ging eten en of drinken ging ik ook hierin los. Het jojo-effect sloeg gigantisch toe. Krista heeft mij zover gekregen dat ik met allemaal handige tips en trucks ging opletten op mijn voeding. Dit hielp mij enorm om de motivatie terug te krijgen. 

Ik mocht 3 keer in de week sporten en niet meer, dit om te voorkomen dat ik weer in mijn oude gewoonte terugviel. Ik viel niet gigantisch af, wat overigens niet de bedoeling was, maar heel langzaam. Er werd mij op een nette manier verteld wat ik zelf kon doen om alles weer onder controle te krijgen. Daar ik regelmatig mag genieten van een vakantie waren dit de momenten die mij zwaar vielen. Stoppen met sporten voor enkele weken maar wel de geneugten van het bourgondische hadden nu niet echt de juiste invloed op mij. Maar zonder dat ik het eigenlijk in de gaten had heeft Krista mij zover gekregen dat het mij geen moeite koste om ook dit gedrag aan te pakken.

Ben net een weekje terug van vakantie en de conclusie is dat ik zonder al te veel inspanning het bourgondische leven anders heb ingevuld, net zoveel genoten, zelfs meer bewogen, niet aangekomen en niet al te veel conditie ingeleverd.

De eerste dagen in de sportschool zitten er alweer op en ben redelijk op hetzelfde niveau gebleven. Ik voel mij fitter en energieker en pak de ongezonde gewoontes anders aan.

Ik heb Krista leren kennen als bijzonder fijn persoon, een gedreven maar ook zeer geduldige coach die op vakkundige wijze  snel en adequaat de vinger op de zere plekken wist te leggen. Ook tijdens mijn sessies werden wij regelmatig geconfronteerd met mijn bourgondische levensstijl. En zonder mij als een klein kind te wijzen op mijn fouten is ze inspirerend te werk gegaan en heeft mij overtuigd om een nieuwe levenswijze aan te nemen. Inmiddels ben ik 8 kilo lichter en Ik moet er nu zelf voor zorgen om dit niveau vast te houden. We zijn er nog niet maar we hebben afgesproken dat ik altijd contact mag opnemen met Krista.

Krista ontzettend bedankt voor het stimuleren, motiveren en het begeleiden en ik hoop dat velen na mij gebruik kunnen maken van je vakkundigheid maar vooral van je persoonlijke aanpak.

Willem Grapendaal 

Terug naar ervaringen


rugzak op weg naar de volgende bestemming