Het verhaal van Mw. P

Ik wil je vertellen wat ik zoal geleerd/ meegekregen heb tijdens de leefstijl training.  

Ten eerste hielp je hulp en aandacht om weer enthousiast te worden over verbeteringen en veranderingen van (ingeslopen) ongezonde gewoontes. Een overzicht van (mijn) sterke en zwakke kanten is heel behulpzaam voor proberen te vermijden van valkuilen etc. Ook het in kaart brengen van sociale netwerken was zinvol: mag wel een beetje aan gewerkt worden :-)!

Het was verhelderend om te zien hoe kleine aanpassingen (b.v. geen muntjes in de auto / geen boodschappen doen na de wandeling i.v.m. trek) al een behoorlijk verschil kunnen maken. Niet te grote stappen willen zetten maar rustig opbouwen (b.v. wandelen). Niet alleen op wilskracht en doorzettingsvermogen maar ook handvatten zoeken die steun kunnen geven op moeilijke momenten (b.v. soep om 17.00 om “borreltijd” te vermijden).

Eetpatroon aanpassen: meer vezels, minder grote porties, niet te veel vette dingen zoals kaas, vlees). Proberen 3x per dag te eten. Niet meer kha maar mediteraan omdat dat makkelijker vol te houden is en geen voedsel groepen uitsluit. 

Rond 09.00 opstaan en op de dag rustmomenten (mindfulness/meditatie etc.) inplannen!  

Zo Krista, ik hoop dat mijn opsomming niet teleurstelt! Je hebt me een prima “boost“ gegeven en alhoewel de feestmaand voor de deur staat probeer ik de afgesproken punten uit te gaan voeren:

Verbetering dag- en nachtritme

Meer zicht op eten: minder vet meer vezels Meer bewegen: (stappen langzaam opvoeren naar 10.000).

Alcohol alleen bij hoge uitzondering en dan met mate (e.e.a. i.v.m. hoge bloeddruk, diabetes, cardiomyopathie en obesitas).

Terug naar ervaringen

gezond leven