wandelend coachen
De Gecombineerde Leefstijl Interventie Cool

Schrijf je nu in voor een flinke dosis veranderkracht

Wil jij je fit voelen en een duurzaam gezonde leefstijl ontwikkelen? Doe dan mee met Cool!


Startdata Coolgroepen Kriskracht 2023

Denk je erover om aan de GLI Cool mee te doen? Tijdens de intake kun je al je vragen stellen, zodat je een goed besluit kunt nemen of dit programma is wat je zoekt. Als je de intake en het programma door je zorgverzekeraar vergoed wil hebben, moet je wel verwezen worden door je huisarts.

In verband met veranderingen van het aanbod GLI in mijn praktijk, starten er voorlopig geen GLI groepen meer vanuit mijn praktijk in Zandvoort. De nieuwe GLI groepen worden daar begeleid door Suus Vitaal. In Haarlem zijn er nog wel mogelijkheden om te starten met de reguliere CooL GLI. Daarnaast ga ik mijn aanbod richten op specifieke doelgroepen. Daarover later meer.

Startdatum eerstvolgende groep Haarlem Noord  Locatie: Delftlaan 327


oktober 2024 (specifieke dag en tijdstip volgen binnenkort)

Voor startdata van de andere GLI aanbieders in Haarlem kijk op www.leefstijlcoachingkennemerland.nl

Wil je (vast)beginnen met Slow Sports? Meld je nu aan of neem contact met me op als je vragen hebt Slow Sports Zuid Kennemerland


Ik wil me aanmelden voor de Cool Intake 

Het leefstijlprogramma Cool is één van de Gecombineerde Leefstijl Interventies, oftwel GLI. Jouw zorgverzekeraar betaalt dit programma uit je basispakket, zonder dat dit ten koste gaat van je eigen risico. Dus is het voor jou 'gratis'. Maar… niet vrijblijvend!

Let op: om je intake gesprek én het Coolprogramma vergoed te krijgen van je zorgverzekeraar moet je voor dit programma verwezen worden door je huisarts of internist. Ik kan alleen voor je declareren als je zorgt dat ik voor de intake een verwijzing via Zorgdomein voor je heb ontvangen. Je huisarts en pratkijkondersteuner zijn op de hoogte van deze regel en kunnen je verder helpen.

Het Cool programma is bedoeld voor iedereen die LAST heeft van zijn gewicht.
 • Last omdat je je zwaar voelt.
 • Last omdat je door je gewicht ziek bent geworden.
 • Last omdat je niet meer kunt doen wat je graag doet.
Én voor jou als je daar wat aan wilt doen! Zodat je (je) bijvoorbeeld weer
 • tevreden voelt over je gewicht
 • weer kunt doen wat je graag doet
 • van ziek misschien zelfs weer gezond wordt


Wil jij dat? Die zware last van je gewicht kwijtraken?

Én doe jij dat graag samen met anderen? Zodat je van elkaar kunt leren en elkaar kan steunen in deze periode van veranderingen? 

Dan is Cool wat voor jou. 

Jouw groep bestaat uit 12 tot 14 deelnemers. Iedereen wil iets aan zijn leefstijl veranderen, ieder met zijn eigen motieven en drijfveren. Maar met hetzelfde doel; je gezondheid en fitheid verbeteren, vitaler worden, beter in je vel zitten en afvallen.

Cool wordt vergoed door je zorgverzekeraar als je aan de volgende voorwaarden voldoet

 • je bent 18 jaar of ouder
 • je hebt overgewicht in de zin van dat je BMI groter is dan 30 óf
 • Je hebt overgewicht (BMI >25) én één of meer van de volgende aandoeningen:
 • Diabetes mellitus type 2
 • (een vergroot risico op) hart en vaatziektes
 • Apneu
 • Artrose
 • Je buikomvang is groter dan 80 cm voor vrouwen en 94 cm voor mannen
Verder van belang: 


Je huisarts of de praktijkondersteuner van je huisarts moet je voor de Intake van Cool programma verwijzen. Zonder verwijzing wordt jouw programma niet vergoed door je zorgverzekeraar.

Verwijzen via Zorgdomein; aanvullende zorg>  GLI

Gratis is niet vrijblijvend

Ik verwacht van je dat je 100% aanwezig bent bij de bijeenkomsten. En dat je de doelstellingen voor je verandering van je gedrag en leefstijl samen met je groepsgenoten vorm gaat geven. De groep heeft jou nodig en jij hebt de groep nodig. 


Het Cool programma ziet er zo uit:

Intake

De start van de groepsbijeenkomsten wordt vooraf gegaan door een individueel intake gesprek. Deze gesprekken worden direct na je aanmelding ingepland en zo snel als mogelijk uitgevoerd. We bespreken jouw doelstellingen. Het gaat écht om jou. Na dit gesprek bepalen we samen of Cool iets voor jou is.
Zo ja, dan start je zo snel mogelijk in één de Cool groepen die ik begeleid.

Fase 1

Acht maandelijkse groepsbijeenkomsten over thema’s als voeding, gedrag, beweging, ontspannen, slapen, stress en welzijn. Gecombineerd met 3 individuele coachgesprekken.  Deze gesprekken worden ingepland in overleg.

Fase 2

Na deze eerste 8 bijeenkomsten, gaan we over naar fase 2. Daarin vinden de groepsbijeenkomsten om de maand plaats. In fase twee gaat de focus naar het behouden van en verder verbeteren van je nieuwe gedrag. Zodat je de kans krijgt om gewoontes en duurzaam, gezond gedrag te ontwikkelen. In deze fase worden de 8 groepsbijeenkomsten ook afgewisseld met individuele coaching. (Totaal 4 gesprekken)

De GLI Cool is een programma voor 2 jaar

In die 24 maanden zijn we doorlopende druk met het veranderen van gewoontes, maken van plannen en het ontwikkelen van nieuwe gewoontes. Jij bepaald wat jouw plannen zijn en wanneer je met welk leefstijl probleem aan de gang gaat. Om dit samen vol te houden is motivatie dus ook heel belangrijk... in alle bijeenkomsten gaat het dus ook over motivatie en wat ervoor nodig is om deze te behouden.

Om ervoor te zorgen dat je ook alle bijeenkomsten aanwezig kunt zijn, probeer ik zo ver mogelijk vooruit te plannen. Bij aanvang weet je dus al welke data je in je agenda vrij moet houden voor de bijeenkomst. In principe is dag en tijdstip altijd hetzelfde. Door onvoorziene omstandigheden kán het zijn dat ik van die 'regel'moet afwijken. Ik probeer dat tijdig te communiceren.

Thema's Groepsbijeenkomsten fase 1 (volgorde varieert)

1. Kleine stapjes, groot effect
2. Voeden en vullen
3. Kom in beweging
4. Stress(vermindering) en ontspanning
5. Slaap & het Leefstijldashboard
6. Succesvolle acties
7. Hoe gezond is jouw vrije tijd?
8. Wat brengt jou in beweging?

Thema's Groepsbijeenkomsten fase 2

9. Waar zit je kans?
10. De zaag scherp houden
11. Energiemanagement
12. Supermarktsafari
13. Gezond leven is plannen
14.Succesvol veranderen
15. Plan je toekomst
16. Nu jij! Zelfstandig verder 


Een gezond gewicht is belangrijk. 

Net als meer bewegen, goed slapen, 

je kunnen ontspannen 

én je fit, blij, gezond en sterk voelen.

Ik meld me aan voor Cool


Goed om te weten:


logo cool

In verband met het waarborgen van de kwaliteitseisen aan Cool, sta ik geregistreerd bij het Expertisecentrum Leefstijlinterventies en werk ik samen met de huisartsen in de regio's Midden en Zuid Kennemerland. Het RIVM verzameld gegevens om de effectiviteit van Cool te onderzoeken.

Ik ben aangesloten bij de online leeromgeving van Mijn Leefstijl Academie. Alle thema's die we in de bijeenkomsten behandelen , kun je daar zelf, wanneer het jou goed uitkomt,  voorbereiden en op een later moment nog eens teruglezen.

Bovendien ontvang je iedere 2 weken een nieuwsbrief met extra informatie over leefstijlveranderingen en jouw Cool programma. 

Kriskracht is aangesloten bij de 

Cooperatie Leefstijlcoacing Midden en Zuid Kennemerland

www.leefstijlcoachingkennemerland.nl

Denk je nu, dit is niet wat ik zoek, maar ik ben wel geinteresseerd in leefstijlcoaching? Neem contact met me op, dan vertel ik je over de mogelijkheden voor individuele coaching of een programma in een kleine groep.

Vanaf eind 2022 starten er geen nieuwe Coolgroepen meer van Kriskracht in Beverwijk. Andere aanbieders : Interfysio en Reva.

Heb je in het verleden meegedaan aan CooL?
Ik organiseer met enige regelmaat (terugkom) bijeenkomsten en activiteiten. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor mijn Krachtige nieuwsbrief.

relax en raak inspired

Krachtige inspiratie in je mailbox

Je hoeft niet steeds weer zelf het wiel uit te vinden

Ook jij hebt af en toe een bemoedigend klopje op je schouder nodig

Dat is precies wat ik met mijn krachtige inspiratie wil bereiken

Gemak en ondersteuning

Interesse? 

Schrijf je hier in en de inspiratie ploft binnenkort in je mailbox!!!

Krachtige inspiratie in je mailbox

start met sporten

Vanaf donderdag 25 januari start ik weer met Slow Sporten in de duinen. In ieder geval tot 1 maart, met uitzondering van de voorjaarsvakantie, iedere donderdagochtend van 9 tot 10. Verzamelen bij de fietsenstalling, voor het bezoekerscentrum aan de Zeeweg (dus ingang t Wed).

pilot leefstijl en sport 2023 Haarlem

In januari en maart starten twee groepen voor de nieuwe pilot Leefstijl en Sport. Daarbij volg je niet alleen het leefstijlprogramma CooL, je gaat daarnaast ook leuke beweegactiviteiten doen met jouw groep. Heb jij overgewicht en wil je graag meer bewegen? Meld je dan nu aan!

logo-leefstijlcoach-academy

Partners

Ik meld me aan voor Cool

Je kunt je nu aanmelden voor Cool.